10 myter om golf

Medlemstallet i de danske golfklubber er steget så kraftigt siden 1990-erne at der i dag er mere end 150.000 aktive golfspillere. Dermed er golfsporten Danmarks næststørste sportsgren, kun overgået af fodbold.

Antallet af golfbaner er også nærmest eksploderet og der er nu 186 klubber. Det betyder, at der nu er plads til at optage endnu flere medlemmer – og at der ikke er langt til en golfbane noget sted her i landet.

Selvom mange godt kunne tænke sig at prøve, kommer de aldrig i gang – ofte på grund af de verserende myter om golf. Derfor vil vi gerne aflive de værste – og bane vejen for, at endnu flere vil afprøve muligheden for ”at slå til bolden”

 

1. Golf er et snobbe spil

De som spillede golf for mere end 50 år siden kom fra et overklassemiljø, men et besøg i en moderne golfklub som f.eks. Gilleleje Golfklub vil hurtigt bekræfte, at golfspillere kommer fra alle samfundslag. Det er søde og rare mennesker der hygger sig med golfspillet og med deres venner.

 

2. Golf er kun for rige pensionister

Alderssammensætningen i golfklubberne er identisk med landets befolkning. Se på golfklubbernes parkeringspladser og man finder en bilpark der minder om den man ser foran Brugsen en lørdag formiddag. Der er på ingen måde tale om, at golfspillere kun findes blandt de rige.

 

3. Golf er en dyr sport

Al ting er relativt. Jo mere man spiller og jo oftere man spiller, desto billigere bliver det pr gang. Afhængig af hvilket medlemskab man vælger, så koster det ofte mindre end 20 kr om dagen.

 

4. Golfmedlemskaber er dyre

Der findes mange forskellige medlemskaber, som alle er tilpassede efter medlemmernes behov.
Ønsker man f.eks. ikke at spille i weekends findes der et hverdags-medlemskab til lavere kontingent og ønsker man udelukkende at spille på vores Par 3 bane, ja så er prisen igen lavere. Det billigste intromedlemskab hos os koster kun Kr. 4.995,- som er væsentlig lavere end det folk i almindelighed tror det koster.

 

5. Golfudstyr er dyrt

For 30 år siden kunne et sæt golfkøller koste mere end Kr. 12.000. I dag koster et begyndersæt mindre end 2.000 kr. Er det dyrt? Hvad koster en tennisketcher, løbetøj osv.?

 

6. Golf er tidskrævende

Man bestemmer selv om man vil spille 9 eller 18 huller. 9 huller tager ca. 2 timer. Og den efterfølgende kop kaffe eller øl i baren sammen med vennerne tager selvfølgelig også tid – men det er jo en del af glæden ved sporten.

 

7. Golf er svært at lære

Hvis ikke det var blot lidt svært, så ville der jo heller ikke være nogen udfordring eller konkurrence i spillet. Principielt kan alle lære at spille golf. Gilleleje Golfklub har egen professionel træner og han skal nok få gang i nybegynderne. I modsætning til mange andre sportsgrene betyder golfens specielle handicapsystem, at spillere på alle niveauer kan spille sammen.

 

8. Golf er kedeligt

På ingen måde! Golf er en sport som er spændende og som udfordrer. Mange golfspillere siger de spiller for hyggens skyld – men sjovt nok, så vil alle vinde. Man hygger sig under spillet og man får nogle fantastiske naturoplevelser. Ingen golfrunder minder om hinanden og man kan ikke lade være med at udfordre sig selv og prøve på at blive bare lidt bedre.

 

9. Golf har for mange regler

Alle lærer hurtigt de basale regler – ellers skal medspillerne nok gøre opmærksomt på dem. Kun få kender alle regler, men er man i tvivl er der altid venlig hjælp at hente.

 

10. Golf er besværlig at komme i gang med

Nej! Det kan næsten ikke være nemmere. Det tager ikke mange minutter fra din ankomst til klubben før du kan være i gang. Og kender du ingen i klubben, ja så bliver du tilbudt at blive medlem af en af ”underklubberne”. Vi har en juniorafdeling, en seniorklub, to dameklubber og en herreklub. Her vil du blive modtaget med åbne arme og man vil gøre alt for, at du hurtigst muligt vil føle dig hjemme.

 

Lyder det interessant? Ring til klubbens sekretariat som gerne svarer på alle dine spørgsmål om medlemsskaber, udstyr, træning, begynderkurser eller en prøverunde. Så kan du selv aflive myterne. Vi glæder os til at høre fra dig!