Nordkysten

Psykolog – Jette Glædeshøj
15. november 2016
PBW Murer- og Entreprenørfirma
15. november 2016

Ejerforhold
Nordkysten A/S, Entreprenørfirmaet blev grundlagt af gårdejer Jørgen Pedersen 1959, sammen med sin kone Karen Pedersen. Firmaet er stadig et familiefirma bestående af Karen og Jørgen Pedersens børn. Firmaet ledes og drives af sønnen Mogens Pedersen og hans kone Lisbeth Pedersen. Mogens Pedersen indgik i firmaet i 1981 og overtog ledelsen i 1983. Mogens er uddannet ingeniør og kloakmester

Maskinstation
Jørgen Pedersen startede Nordkystens Maskinstation og udførte arbejde hos landmændene såsom at mejetærske, presse hø og halm, grønthøste, samt andet forfaldent arbejde.

Forretningen blev udvidet, for Jørgen Pedersen så muligheden i at ordne haver for sommerhusejerne ved at fræse grunde, så græs, lave kloakarbejde o.s.v. Den første medarbejder blev ansat og flere kom til.

Medarbejdere
I takt med at opgaverne steg blev der ansat flere i Entreprenørfirmaet Nordkysten. Mange af de ansatte i marken var områdets landmænd, som Jørgen Pedersen satte stor pris på, da det var gode og stabile medarbejdere.
Firmaet blev drevet fra hjemmeadressen, hvor Karen Pedersen var den person, som sørgede godt for medarbejderne, kunder og leverandører, som kom i firmaet. Mange en aftale er indgået omkring spisebordet i køkkenet med god opvartning.

Forretningen voksede og der blev ansat flere medarbejdere og i 1961 blev en “regnskabsfører” ansat.
I 1962 blev den første gravemaskine indkøbt og nedgravning af kabler for KTAS startede.
Dette medførte opgaver som nedgravning af rør til fjernvarme, vandværker og andre anlægsarbejder.
Den første mekaniker blev ansat i 1962, så vi selv kunne vedligeholde maskinerne.
Det betyder at vi i dag råder over et stort værksted med reparation og service af alt kørende materiel.

Firmaet råder i dag over flere store haller til opbevaring af materiel og lager, samt en stor oplagsplads med bl.a. grus, sand, kabler og kloakrør.

Den kontrollerede vækst der har været alle årene betyder også, at firmaet i 2009 kan fejre 50 års jubilæum.

At mange medarbejdere har holdt 25 års jubilæum og enkelte endog 40 års jubilæum, siger noget om den gode ånd vi har i firmaet.
Den gode ånd som også kunderne mærker i det daglige.

Se mere om 50-års jubilæet på forsiden.